eVito nabídka Nutričních seminářů

Řešíte svou váhu, nevíte, jak se kvalitně stravovat a lehce propadáte výživovým prohřeškům? Obaly potravin jsou pro vás nepochopitelným hlavolamem natož sestavení zdravého jídelníčku?

Nebo přemýšlíte jak zkombinovat svůj jídelníček s diagnózou diabetes 1. či 2. typu, vysoký krevní tlak, případně s bezlepkovou dietou nebo laktózovou intolerancí?

Právě pro vás jsme připravili nabídku nutričních seminářů s eVito registrovanou nutriční terapeutkou paní Petrou Jarošovou DiS.

Témata seminářů:

1. Co je to „ten“ zdravý životní styl – nastartujte cestu ke zdravějšímu životu

1. Co je to „ten“ zdravý životní styl

Popis:
- rozdělení a popsání životního stylu do skupin
- základní pravidla
- živiny ve stravě
- nutriční hodnoty, denní potřeba energie, výdej energie (kJ vs. kcal)
- vhodná pohybová aktivita
- kde získat motivaci- kvalitní odpočinek a načerpání sil
- praktické vyžití systému eVito při úpravě životního stylu (jídelníček, sledování stavu těla, sledování energetické bilance a pohybových aktivit, stanovení cílů, eVito mobilní aplikace)
- chytré eVito přístroje s bezdrátovým přenosem dat (krokoměr, váha s měřením tělesného tuku, svalů a vody)
- výhody účtů eVito Active / eVito Medical a nadstavbových služeb (sledování zdravotních parametrů, konzultace s lékařem, individuální nutriční poradenství)

2. Seznámení se s tuky, cukry, bílkovinami – porozumějte správné skladbě jídelníčku

2. Seznámení se s tuky, cukry, bílkovinami

Popis:
- popis a složení základních živin
- jak a proč jsou nezbytné pro naše tělo
- kolik jich má být v jídelníčku
- glykemický index potravin
- zařazení potravin do skupin dle obsahu živin
- praktické vyžití systému eVito (orientace v databázi jídel, sestavení jídelníčku, oblíbená jídla, energetická bilance, stanovení cílů)
- chytré eVito přístroje s bezdrátovým přenosem dat (krokoměr, váha s měřením tělesného tuku, svalů a vody, tlakoměr)
- výhody účtu eVito Medical a nadstavbových služeb (vyhodnocení zdravotních rizik, eVito individuální nutriční konzultace – jednorázové, 3-měsíční program)

3. Jak správně číst obaly potravin

3. Jak správně číst obaly potravin

Popis:
- orientace na trhu s potravinami
- čtení složení výrobků
- vliv reklamy na zákazníka
- triky obchodních řetězců
- sestavení zdravého talíře
- praktické cvičení, brýle a lupu s sebou
- praktické vyžití systému eVito (databáze jídel, jídelníček, sledování stavu těla, energetické bilance a pohybových aktivit, stanovení cílů)
- chytré eVito přístroje s bezdrátovým přenosem dat (krokoměr, váha s měřením tělesného tuku, svalů a vody)
- výhody účtu eVito Medical a nadstavbových služeb (sledování zdravotních parametrů, konzultace s lékařem, individuální nutriční poradenství)

4. Nejčastější prohřešky v našem životním jídelníčku

4. Nejčastější prohřešky v našem životním jídelníčku

Popis:
- jak zvládnout svátky, oslavy, návštěvu restaurací
- technologické úpravy jídel doma – zdravá domácí kuchyně
- zdravé mlsání
- co nejvíce škodí a co nejméně
- nejčastější chyby při nakupování, přípravě jídel, konzumaci
- rady jak se vyhnout večernímu lovení v lednici
- praktické vyžití systému eVito (jídelníček, sledování stavu těla, energetické bilance a pohybových aktivit, stanovení cílů)
- chytré eVito přístroje s bezdrátovým přenosem dat (krokoměr, váha s měřením tělesného tuku, svalů a vody, tlakoměr, glukometr)
- výhody účtu eVito Medical a nadstavbových služeb (sledování zdravotních parametrů, konzultace s lékařem, individuální nutriční poradenství)

Specifické semináře:

1. Jídelníček diabetika 1. Typu

1. Jídelníček diabetika 1. typu

Popis:
- základní pravidla stravy
- výměnné jednotky - jídelní plán
- sacharidy - druhy, vláknina, vliv na glykémie
- tuky, bílkoviny, glykemický index
- technologická úprava potravin
- složení výrobků a potravin na našem trhu - na co si dát pozor
- pitný režim - výběr nápojů
- náhradní sladidla, dia výrobky - ano či ne
- praktické využití sytému eVito v každodenním životě diabetika – eVito deník diabetika (sledování glykémie, krevního tlaku, tělesné váhy, pohybové aktivity, laboratorních a dalších zdravotních parametrů z pohodlí domova)
- výhody účtu eVito Medical, chytré eVito přístroje s bezdrátovým přenosem dat (jídelníček a deník diabetika, grafické zpracování výsledků měření, glukometr, krokoměr, tlakoměr, váha s měřením tělesného tuku, svalů a vody)

2. Jídelníček diabetika 2. Typu

2. Jídelníček diabetika 2. typu

Popis:
- základní pravidla a cíle racionální stravy pro diabetika
- Sacharidy, tuky, bílkoviny - druhy, výskyt
- redukce váhy, glykemický index
- výběr potravin, složení výrobků
- sestavení jídelního plánu
- praktické využití sytému eVito v každodenním životě diabetika – eVito deník diabetika (sledování glykémie, krevního tlaku, tělesné váhy, pohybové aktivity, laboratorních a dalších zdravotních parametrů z pohodlí domova)
- výhody účtu eVito Medical, chytré eVito přístroje s bezdrátovým přenosem dat (jídelníček a deník diabetika, grafické zpracování výsledků měření, glukometr, krokoměr, tlakoměr, váha s měřením tělesného tuku, svalů a vody)
-zdravotní rizika pod kontrolou (Metabolický syndrom, Kardiovaskulární onemocnění)

3. Jak se vyznat v bezlepkové stravě?

3. Jak se vyznat v bezlepkové stravě?

Popis:
- základní informace o celiakii
- co je lepek, přirozeně bezlepkové suroviny, označení potravin BLP
- zásady při přípravě bezlepkové stravy, recepty, tipy, kuchařské fígle
- praktické využití systému eVito při úpravě životního stylu (eVito Active, eVito Medical), databáze jídel a sestavení jídelníčku, chytré eVito přístroje s bezdrátovým přenosem dat, online sledování zdravotních a laboratorních parametrů.
- eVito nadstavbové služby (individuální nutriční konzultace, laboratorní vyšetření potravinových intolerancí a další)

4. Co mám jíst, když mám vysoký cholesterol?

4. Co mám jíst, když mám vysoký cholesterol?

Popis:
- co je to cholesterol, jak vypadá, co dělá v našem těle
- jak sestavit správný jídelníček při vysoké hladině cholesterolu
- co opravdu pomáhá pro snížení hladiny cholesterolu
- praktický přínos systému eVito v dodržování režimových opatření při léčbě poruch metabolismu tuků (sestavení vhodného jídelníčku, databáze jídel, příjem a výdej energie pod kontrolou, pohybové aktivity a stanovení cílů, „hravě a zábavně“)
- chytré eVito přístroje s bezdrátovým přenosem dat a výhody účtu eVito Medical (grafické zpracování výsledků, vyhodnocení zdravotních rizik Kardiovaskulárních onemocnění a Metabolického syndromu, individuální doporučení na podkladě medicínsky ověřených algoritmů, online sledování zdravotních a laboratorních parametrů)

5. Co mám jíst, když mám vysoký krevní tlak?

5. Co mám jíst, když mám vysoký krevní tlak?

Popis:
- co je to vysoký krevní tlak, co způsobuje v těle, proč snížit jeho hladinu v těle
- jak sestavit správný jídelníček při vysokém tlaku
- co opravdu pomáhá pro snížení hladiny krevního tlaku
- jak předcházet syndromu „bílého pláště“ nebo naopak, jak odhalit skrytou arteriální hypertenzi?
- vliv poklesu tělesné váhy na snížení vysokého krevního tlaku
- praktický přínos systému eVito v dodržování režimových opatření při léčbě vysokého krevního tlaku - (sledování vývoje krevního tlaku, tělesné váhy, pohybové aktivity, laboratorních a dalších zdravotních parametrů z pohodlí domova, vyhodnocení zdravotních rizik Kardiovaskulárních onemocnění a Metabolického syndromu, individuální doporučení na podkladě medicínsky ověřených algoritmů)
-eVito chytré přístroje s bezdrátovým přenosem dat (tlakoměr, krokoměr, váha s analýzou poměru tuku, svalů a vody, glukometr)

6. Bezmléčná strava aneb laktózová intolerance/nesnášenlivost

6. Bezmléčná strava aneb laktózová intolerance/nesnášenlivost

Popis:
- základní informace o intoleranci
- základní informace o laktóze, kaseinu v mléce
- kde je a kde není laktóza, kasein
- vychytávky na trhu
- jak nahradit živiny obsažené v mléce
- praktické využití systému eVito při úpravě životního stylu (eVito Active, eVito Medical), databáze jídel a sestavení jídelníčku, chytré eVito přístroje s bezdrátovým přenosem dat, online sledování zdravotních a laboratorních parametrů.
- eVito nadstavbové služby (individuální nutriční konzultace, laboratorní vyšetření potravinových intolerancí a další)

Pro koho jsou semináře určeny: pro kohokoliv, min. počet účastníků 5, max. 12

Délka seminářů: cca 60 min.

Přihlášení na semináře:

    Cena seminářů: 150 Kč

    Každý účastník obdrží materiály k příslušnému semináři a certifikát o účasti. Účastníci semináře navíc budou moci využít zvýhodněné nabídky k nákupu přístrojů a služby eVito Medical, které umožní získané vědomosti prakticky využívat v každodenním životě.

    Petra Jarošová, DiS., registrovaný Nutriční terapeut

    Mám zkušenost s plánováním jídelníčků pro děti i dospělé s různým dietním režimem (gastroenterologické poruchy, metabolické poruchy, redukce váhy, Diabetes mellitus 1. a 2. typu, bezlepková strana, laktózová intolerance, vegetariánství, šetřící strava a další). Mám také praxi v oblasti edukace všech zmíněných onemocnění ve skupinové a individuální formě. Dále plánování a kontrola správnosti diet a technologických postupů při přípravě stravy. Nejvíce zkušenosti mám s edukací obézních a diabetických dětí i dospělých.